SUIKERBOLLETJES

Lees meer :

Veel mensen vinden het opmaken van een suikerbrood lastig. Het is moeilijk de suiker goed door het deeg te krijgen. Het kan ook zo

IMG_0916-300x225

 

Maak er suikerbolletjes van! Ingrediënten:

  • 500 gr. eiwitrijke tarwebloem
  • 8 gr. droge gist
  • 280-310 gr. water
  • 8 gr. zout
  • eventueel 30 gr. gembersiroop
  • 100 gr.krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig)

Vulling: ongeveer 250 gr. suikerchips (nooit in de bbm) gemalen kaneel

suikerbol-1-300x200

Werkwijze:

  1. Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine.
  2. Na de eerste rijzing het deeg verdelen in deegstukjes van 60 gram
  3. Druk deegstuk plat, duw het in de suikerchips en bestrooi het met wat kaneel.
  4. Kneed de suikerchips erdoor en bol het deegstuk op.
  5. Zet de bolletjes “in verband” op de bakplaat, afdekken met plastic.
  6.  Narijs: 50-60 minuten
  7. Bakken : ± 180 ° C, 16 min.

suikerbol-2-200x300