Een twist is heel leuke manier om een gevuld brood op te maken. Wij hebben hier gekozen voor twee zoete varianten, met als basis het deeg voor rozijnenbrood:  
Ingrediënten:
·         320 gram eiwitrijke tarwebloem
·         7 gram droge gist
·         215-225 gram water
·         7-8 gram zout
·         80 gram krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig)
·         vulling:
·         brood 1
·         banketbakkersroom
·         bakvaste chocoladedruppels
·         kaneel
 brood 2
·         banketbakkersroom
·         cranberries
·         gemalen kokos
·         bruine suiker
·         kaneel
  bakblikken:  2 aluminiumvormen voor 400 gram deeg
 Werkwijze:
·         Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine.
·         Na de eerste rijzing het deeg uitduwen of uitrollen tot een rechthoekige lap van ongeveer 20 x 40 cm.
·         Bestrijk de lap met vier eetlepels aangemaakte banketbakkersroom
·         Rol de deeglap op.
·         Steek de rol bijna tot het einde in twee delen, en kantel de doorgesneden vlakken naar boven.
·         Leg de delen getwist over elkaar en doe ze in de ingevette vormen.
·         Narijs: 50-60 minuten
·         Bakken : ± 170 ° C, 40-45 min.