Zoete twist Een twist is heel leuke manier om een gevuld brood op te maken. Wij hebben hier gekozen voor twee zoete varianten, met als basis het deeg voor rozijnenbrood: Ingrediënten:· 320 gram eiwitrijke tarwebloem· 7 gram droge gist· 215-225 gram water· 7-8 gram zout· 80 gram krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig)· vulling:· brood 1· banketbakkersroom· bakvaste chocoladedruppels· kaneel brood 2· banketbakkersroom· cranberries· gemalen kokos· bruine suiker· kaneel bakblikken: 2 aluminiumvormen voor 400 gram deeg Werkwijze:· Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine.· Na de eerste rijzing het deeg uitduwen of uitrollen tot een rechthoekige lap van ongeveer 20 x 40 cm.· Bestrijk de lap met vier eetlepels aangemaakte banketbakkersroom· Rol de deeglap op.· Steek de rol bijna tot het einde in twee delen, en kantel de doorgesneden vlakken naar boven.· Leg de delen getwist over elkaar en doe ze in de ingevette vormen.· Narijs: 50-60 minuten· Bakken : ± 170 ° C, 40-45 min.