Wij zijn gestopt als doorleveradres van Buiters Bakboerderij. U kunt de producten nu halen bij Buiters Bakboerderij, Wilhelminastraat 13 in Roden.

Nieuwjaarsrolletjes maken:

Benodigdheden :

1 kg. zeeuws bloem

1 kg. suiker

2 pakjes roomboter

6 kleine eieren

lauw water

(eventueel vanillesuiker toevoegen, of Roner Rumlikeur, Brandewijn, Amaretto of een ander lekker drankje)

Meng het Zeeuws bloem en de suiker door elkaar.

Smelt intussen de roomboter. Meng de eieren door het meel. Voeg de gesmolten boter toe. Voeg water toe, (Zoveel dat het een romig beslag vormt) Zet het een nachtje weg op een koude plek. (Dan bakt het de volgende dag beter)

De volgende dag voeg je weer lauw water toe, zoveel dat het gemakkelijk te roeren is en het een egaal beslag vormt. Je kunt er vanillesuiker doorheen doen. Maar je kunt ook naar wens een flinke scheur brandewijn of Roner Likeur toevoegen.

Wij zijn gestopt als doorleveradres van brood- en cake meel, Je kunt nu alleen terecht aan de Wilhelminastraat 13 te Roden.

En wil je gemakkelijk en meteen gaan bakken. Koop dan de Kniepertjesmix van Buiters Bakboerderij.

Kniepertjesmix,

Ook geschikt voor rolletjes en hoorntjes.

Benodigdheden voor ongeveer 35 kniepertjes: 300 gram mix voor kniepertjes, 150 gram water, 75 gram zachte boter, 45 gram ei.

Bereiding:

Doe kokend water in een kom en meng de kniepertjesmix daar doorheen. Roer goed door en voeg dan de boter toe. Voeg het ei toe en meng alles tot een geheel. Laat het beslag ongeveer 60 minuten rusten. Schep beslag in een kniepertjesijzer en bak de kniepertjes licht bruin en gaar. Voor het maken van een rolletje of hoorntje, rol direct als het kniepertje nog heet is om een rolstokje of om een hoorntje. Laat de kniepertjes afkoelen op een rooster.

Je bakt de rolletjes, kniepertjes of wafels natuurlijk in een Cloer ijzer. (Bij Buiter Bakboerderij te koop)

Veel plezier met het bakken. Laat ons weten of het gelukt is.

Buiters Bakboerderij is helaas door ziekte zaterdag 9 december open van 10uur tot 13.00 uur.

Kan een afbeelding zijn van wafelijzer, flap en stokbrood