Kerstbrood variaties
Mini Kerststol:
Met onze basis voor gevuld brood hebben we twee soorten brood gemaakt.
Met de aangegeven hoeveelheden (1x deeg maken)  maak je beide recepten. Begin met de kerstboom, die is het minst bewerkelijk. Je kunt dan de producten achter elkaar aan bakken.
Ingrediënten:
500 gram basis voor gevuld brood
+300 gram water
15 gram gist
500 gram gewelde rozijnen
120 gram amandelspijs
Maak het deeg zoals beschreven in het recept van de kerststol.
Werkwijze voor de kerstboom:
na de voorrijs van 30 minuten
weeg 16 deegstukken af van 40 gram
opbollen en op de bakplaat leggen zoals op de foto
narijs 45 – 60 minuten (afgedekt onder ingevet plastic)
baktijd: 14 minuten op 180° C
kerstboom   kerstboom
Werkwijze voor 6 kerststolletjes:
Volg voor de volledige beschrijving het recept van de kerststol.
De afwijkingen zijn:
per stol gebruik je 110 gram rozijnen-deeg
de platgedrukte deegstukken vul je elk met 20 gram amandelspijs
baktijd: 15 minuten op 180° C
Stol opgebold
 Stol platgedrukt  stol met spijs stol dichtvouwen 
We hebben zelf een recept van 600 gram gemaakt, daarom zie je op de foto’s 7 stolletjes.
Direct na het bakken hebben we voor een mooie glans beide producten ingestreken met boter.