Blokjes koekjes

Blokjes koekjes

Blokjes koekjes Ingrediënten:600 gram zeeuws bloem300 gram suiker2 eieren300 gram koude boterenkele druppels bloedsinaasappel extract (optioneel) Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem en de suiker door elkaar. Voeg dan het ei en de (gesneden) blokjes boter...

Nieuwjaars rolletjes

Nieuwjaars rolletjes

Nieuwjaars rolletjes Nieuwjaarsrolletjes maken: Benodigdheden :1 kg. zeeuws bloem1 kg. suiker2 pakjes roomboter6 kleine eierenlauw water(eventueel vanillesuiker toevoegen, of Roner Rumlikeur, Brandewijn, Amaretto of een ander lekker drankje) Meng het Zeeuws bloem en...

Cake met versiering

Cake met versiering

Wilt u net even wat anders doen met uw cake?!Met de chocolade druppels heb je net even een extra touch.

Pepernoten bakken

Pepernoten bakken

  Zelf pepernoten bakken ?Gemakkelijker kan het niet. Zie het recept op de verpakking.  

Zuurdesembrood en starter in de Broodbakmachine

Zuurdesembrood en starter in de Broodbakmachine

Zuurdesembrood in de broodbakmachine Voor 1 brood: 1 beker zuurdesemstarter 500 gram weitebroodmix (of een andere broodmix) 3 gram droge gist 200 gram lauw water 7 gram zout Bereiding:  Plaats de kneedhaak in het bakblik Leg de zuurdesemstarter onderaan in het bakblik...

Gevuld brood (kaas, gedr.tomaten en olijven)

Gevuld brood (kaas, gedr.tomaten en olijven)

Gevuld Brood Gebakken in de Panasonic ZD-ZB2512 600 gram tarwebloem 10 gram droge gist 320 gram lauw water 20 gram olijfolie 7 gram zout 5 gram suiker (optioneel) 70 gram harde kaas in blokjes van 1 cm. 75 gram olijven zonder pit  en gedroogde   tomaten   Zet het...

Roggeverdommeke (in de broodbakmachine)

Roggeverdommeke (in de broodbakmachine)

  Roggeverdommeke (gemaakt in de broodbakmachine) In de middeleeuwen werden er al roggeverdommekes gegeten. Roggebrood was vroeger dagelijkse kost naast aardappelen omdat het zo voedzaam was. Ook in de gevangenis werd het voorgezet. 'Brood voor de verdoemden'...

Amandelmeel cake (recept Hennie)

Amandelmeel cake (recept Hennie)

Ingredienten: 200 gram amandelmeel * Snufje zout ½ theelepel baking soda * 50 gram gebroken lijnzaad * 5 eieren 50 ml. gesmolten kokosolie * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroenrasp 1 eetlepel speculaaskruiden * 60 gram gemengde noten 75 gram rozijnen * 20 gram...

Berenburg Brood

Week ruim van te voren (een paar dagen) 150 rozijnen in de berenburg.Laat het heel goed uitlekken. 500 gram eiwitrijke tarwebloem 10 gram droge gist 280 gram water 8 gram zout 100 gram krentebroodpoeder Vulling: 150 gram rozijnen 100 gram suikerchips Berenburg (om de...

Wij hebben in ons assortiment alle producten van bakboerderij Eiteweert.
Klik op www.bakboerderij.com voor het volledige assortiment.


 

Een fotoimpressie van onze winkel

Uitgelicht

Broodbak Workshop nr. 1

Broodbak Workshop nr. 1

Gisteravond de 16e maart hebben we onze eerste Broodbak Workshop gehad voor de Vrouwenvereniging Roderwolde. (1e helft). Onder leiding van Rene Buiter en Marjolein Lubbers werden de beginselen van het broodbakken getoond. Het was een geslaagde avond en er werd veel...