Roggeverdommeke (in de broodbakmachine)

Roggeverdommeke (in de broodbakmachine)

  Roggeverdommeke (gemaakt in de broodbakmachine) In de middeleeuwen werden er al roggeverdommekes gegeten. Roggebrood was vroeger dagelijkse kost naast aardappelen omdat het zo voedzaam was. Ook in de gevangenis werd het voorgezet. 'Brood voor de verdoemden'...

Lees meer
Hennie’s koffiebroodjes

Hennie’s koffiebroodjes

Hennie’s Koffiebroodjes. Ingrediënten: 250 gram bloem 40 gram krentenbroodpoeder 50 gram boter 5 gram zout 8 gram gist 1 ei 100 gram melk Vulling: 100 gram cranberries 50 gram banketbakkersroommix mengen met 150 gram melk. (opkloppen en laten opstijven) Doe alle...

Lees meer
Caramel-noten gebak

Caramel-noten gebak

Caramel-notengebak (24 stuks) Maak het deeg en de caramel het liefst een dag van te voren. We gebruiken een vorm voor 12 stuks, het recept is gebaseerd op 24 stuks. De hoeveelheid caramel is het minimum wat je kunt maken, anders kun je de temperatuur niet aflezen....

Lees meer
Paasstol

Paasstol

Paas brood INGREDIËNTEN: 300 gram eiwitrijke tarwebloem75 gram krentenbroodpoeder10 gram gist7 gram zout290 gram water20 moutmeel VULLING: 250 gram amandelspijs150 gram krenten150 gram rozijnen100 gram hazelnoten of cashewnoten Evt. versiering:...

Lees meer
Hennie’s koffiebroodjes

Hennie’s koffiebroodjes

Hennie’s Koffiebroodjes. Ingrediënten:250 gram bloem40 gram krentenbroodpoeder50 gram boter5 gram zout8 gram gist1 ei100 gram melk Vulling:100 gram cranberries50 gram banketbakkersroommix mengen met 150 gram melk. (opkloppen en laten opstijven) Doe alle ingrediënten...

Lees meer
Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes Ingrediënten.150 gram havermout100 gram zelfrijzend bakmeel125 gram roomboter in stukjes200 gram basterdsuiker1 losgeklopt ei10 gram citroenrasp 2 vellen plasticfolie Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Verdeel het deeg in...

Lees meer
Blokjes koekjes

Blokjes koekjes

Blokjes koekjes Ingrediënten:600 gram zeeuws bloem300 gram suiker2 eieren300 gram koude boterenkele druppels bloedsinaasappel extract (optioneel) Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloem en de suiker door elkaar. Voeg dan het ei en de (gesneden) blokjes boter...

Lees meer
Nieuwjaars rolletjes

Nieuwjaars rolletjes

Nieuwjaars rolletjes Nieuwjaarsrolletjes maken: Benodigdheden :1 kg. zeeuws bloem1 kg. suiker2 pakjes roomboter6 kleine eierenlauw water(eventueel vanillesuiker toevoegen, of Roner Rumlikeur, Brandewijn, Amaretto of een ander lekker drankje) Meng het Zeeuws bloem en...

Lees meer
Wij hebben in ons assortiment alle producten van bakboerderij Eiteweert.
Klik op www.bakboerderij.com voor het volledige assortiment.


 

Een fotoimpressie van onze winkel
Uitgelicht
Broodbak Workshop nr. 1

Broodbak Workshop nr. 1

Gisteravond de 16e maart hebben we onze eerste Broodbak Workshop gehad voor de Vrouwenvereniging Roderwolde. (1e helft). Onder leiding van Rene Buiter en Marjolein Lubbers werden de beginselen van het broodbakken getoond. Het was een geslaagde avond en er werd veel...