Berenburg Brood

Week ruim van te voren (een paar dagen) 150 rozijnen in de berenburg.Laat het heel goed uitlekken. 500 gram eiwitrijke tarwebloem 10 gram droge gist 280 gram water 8 gram zout 100 gram krentebroodpoeder Vulling: 150 gram rozijnen 100 gram suikerchips Berenburg (om de...

Ontbijtkoek met oudewijven kruiden

Ontbijtkoek met oudewijven kruiden

Ontbijtkoek met oudewijven kruiden: Ingrediënten 80 gram honing 3 dl. water 120 gram roggebloem 120 gram bruine basterdsuiker 15 gram oudewijvenkruiden 200 gram tarwebloem 10 gram bakpoeder Bereidingswijze: Kook de honing met het water. Zeef de roggebloem. Giet het...

Buiter’s Speciaal Brood

Buiter’s Speciaal Brood

Buiter’s speciaal Brood 250 gram bloem (groen) 250 gram griekse yoghurt 1 theelepel baking soda 1 ei Pancoating of boter om het bakblik in te vetten Voor de vulling 75 gram rozijnen 50 gram cranberries 2 eetlepels kokos 2 eetlepels kaneel Vet het bakblik in. Mix de...

Cake met speltmeel en noten

Cake met speltmeel en noten

Cake van speltmeel en noten 350 gram speltmeel * 4 eieren 150 gram kokosolie * 2 theelepels bakpoeder * 180 gram gemengde noten 75 gram honing * * is verkrijgbaar bij Buiter Roden Verwarm de oven voor op 175 graden Alle ingredienten in een mengkom doen, behalve de...

Muesli – Noten Abrikozen Brood

Muesli – Noten Abrikozen Brood

Muesli-Noten-Abrikozenbrood Ingredienten: 2 ½ dl. water, 2 eetlepels  zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, 300 gram tarwebloem. 85 gram drents volkorenmeel, 65 gram muesli, 85 gram walnoten, 3 eetlepels magere melkpoeder, 1 ½ tl. zout, 1 ½ tl. gedroogde  gist, 70 gr. ...

Brioche Brood met Abrikoos en Roner Rum Likeur

Brioche Brood met Abrikoos en Roner Rum Likeur

Brioche Brood met abrikoos en Roner Rum Likeur (verkrijgbaar bij Cruwijn 250 gram bloem 25 gr rietsuiker 5 gr droge gist 1 gram zout 50 ml melk, lauwwarm 2 eieren 100 gr boter, op kamertemperatuur 100 gr gedroogde abrikozen (van te voren laten wellen in Roner Rum...

Roner Kruidenbitter Brood

Roner Kruidenbitter Brood

  200 gram “Jutters”broodmix 200 gram tarwebloem 1 eetlepel bakpoeder 5 gram zout 150 Roner Kruidenbitter (Cruwijn) 2 eetlepels honing (warm) 30 gram gembersiroop ½ lepel oude wijvenkruiden 225 gram water Verwarm de oven voor op 190 graden Vet een bakvorm in.|Doe de...

Pesto-kaas pizzarolletjes

Pesto-kaas pizzarolletjes

  Pesto-kaas pizza rolletjes: Ingrediënten 250 gram bloem 50 gram speltmeel 7 gram droge gist 180 gram melk 30 gram olie 5 gram zout Vulling: 65 gram pijnboompitten (hakken) ½ bundel basilicum (of uit een potje) (In plaats van pijnboompitten en basilicum kun je ook...

Cake met Rozijnen en Rum

Cake met Rozijnen en Rum

Cake met rozijnen en rum  Ingrediënten: 200 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram boter 200 gram suiker 2 zakjes vanillesuiker 3 grote eieren Scheutje rum Rozijnen en/of krenten Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175 graden. Boter, suiker en vanillesuiker mengen tot...

Advocaat Cake

Advocaat Cake

Advocaat Cake  250 gram zelfrijzend bakmeel 5 gram bakpoeder (optioneel) 250 ml. Zonnebloemolie 250 gram kristalsuiker 4 grote eieren 250 ml. Advocaat Bereiding: De olie, suiker en eieren mengen tot een romig geheel Advocaat langzaam toevoegen en aldoor blijven roeren...

Wij hebben in ons assortiment alle producten van bakboerderij Eiteweert.
Klik op www.bakboerderij.com voor het volledige assortiment.


Broodbakworkshops:
Beginners € 17,50
Gevorderden € 25,00

maandag 6 maart nog 1 plaats
dinsdag 14 maart gevorderden (Vlechtbroden etc.) : nog 6 plaatsen
Nieuwe datums in het najaar volgen zo spoedig mogelijk.


 

Een fotoimpressie van onze winkel

Uitgelicht

Broodbakworkshops

Broodbakworkshops

Productbeschrijving We hebben een beginners cursus en diverse gevorderden cursussen.   U kunt zich hier  opgeven. Beginners workshop Pepernootbol, stokbroden en puddingbroodjes Kerststol, suikerbrood en zoete twist Vlechtbrood, mini broodjes en pestobrood ( pestobrood...

Broodbak Workshop nr. 1

Broodbak Workshop nr. 1

Gisteravond de 16e maart hebben we onze eerste Broodbak Workshop gehad voor de Vrouwenvereniging Roderwolde. (1e helft). Onder leiding van Rene Buiter en Marjolein Lubbers werden de beginselen van het broodbakken getoond. Het was een geslaagde avond en er werd veel...