rozemarijn cracker klein

recept:

 

Rozemarijn Crackers

260 gram tarwebloem *
150 – 170 gram lauwwarm water ( het  deeg mag niet teveel kleven, anders lukt het niet)
5 gram gist *
2 theelepels suiker
1,5 eetlepel fijngehakte rozemarijn
0,5 theelepel zout *
Rasp van 1 citroen

Op de crackers:
Olijfolie om mee te bestrijken , zeezout  en eventueel  peper uit de molen

Doe de bloem en de gist in de broodbakmachine op de pizzastand. (Kan ook met de hand gekneed worden) Meng dit even goed. Voeg water toe. Begin met 150 gram en kijk of je nog meer nodig hebt. Het deeg moet een soepel deeg worden  maar het mag een klein beetje kleverig zijn. Voeg dan de rozemarijn, de suiker en citroenrasp toe. Kneed dit in ongeveer tien minuten to een soepel deeg . Als het deeg te stevig is, kun je nog wat water toevoegen.

Doe het deeg over in een met Pancoating * ingespoten of met wat Zonnebloemolie ingesmeerde kom en laat het afgedekt ongeveer een uur staan. Het deeg moet zich verdubbeld hebben. Als het deeg voldoende gerezen is, blijft , wanneer je er met je vinger inprikt, de vingerafdruk staan in het deeg.

Verhit de oven op 165 graden. Doe bakpapier op twee of drie bakplaten.

Strooi bloem  je aanrecht en doe wat bloem op de deegroller. Haal iedere keer een klein stukje deeg ter grootte van een gehaktballetje van het deeg af.  Houd het deeg verder afgedekt, anders droogt het uit. Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Let niet op de vorm. De crackers mogen ongelijk zijn .Zorg dat je aanrecht goed bebloemd blijft . (Ook je deegroller) Rol het deeg FLINTERDUN uit. Als je denkt klaar te zijn rol je er nog 2 keer overheen met je deegroller. Niet te veel kracht zetten.

Leg het uitgerolde stuk deeg op de bakplaat met bakpapier en kwast het in met wat olijfolie. Doe er wat zeezout op  en eventueel peper uit de molen. Werk zo het hele deeg af. Uitrollen, afleggen op je bakplaat en insmeren met olijfolie.

Bak de crackers in 10 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin en lekker knapperig zijn. Als je oven ongelijkmatig bruint, draai je halverwege de bakplaat om.

  • = verkrijgbaar bij Buiter Roden