Pesto-kaas pizza rolletjes:

Ingrediënten
250 gram bloem
50 gram speltmeel
7 gram droge gist
180 gram melk
30 gram olie
5 gram zout

Vulling:
65 gram pijnboompitten (hakken)
½ bundel basilicum (of uit een potje)
(In plaats van pijnboompitten en basilicum kun je ook kant en klare pesto gebruiken. Dan minder olijfolie toevoegen)
30 gram oude kaas geraspt
100 gram gedroogde tomaten (uitgelekt)
1 ei
30 gram olijfolie
10 gram mosterd
5 gram citroensap
Zout en peper

Bereiding:

Doe de melk en de gist in een pan en maak het warm.
Doe de bloem,  het speltmeel, olie en zout in een kom en kneed  het, samen met de melk en gist.
Laat het dan 45 minuten op een warme plaats rijzen.
(Kan ook in de Panasonic broodbakmachine op de pizzastand)

De oven voorverwarmen op 200 graden.
Vet een springvorm in van ongeveer 26 cm. diameter.
Doe de pijnboompitten, kaas, gedroogde tomaten, ei olie, mosterd, citroensap, zout en peper in een kom en meng het goed door elkaar.
Rol het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een rechthoek. (20×40 cm.) Verdeel de vulling erop tot op 1 cm. van de rand.

Rol de rechthoek via de langste zijde op. Snijd de deegrol in 16 schijven en leg elk schijfje naast elkaar in de ingevette springvorm. Laat 10 minuten rusten.

Bestrijk met melk en bak 25 minuten op 200 graden.
Serveer warm of koud.