Gevlochten Paasbroodje

paasbroodje-met-gember-300x225

Heerlijk voor Pasen.
Een gevlochten paasbroodje met gember.
(kan ook met sinaasappelstukjes of i.d.)

500 gram tarwebloem
7 gram droge gist
25 gram suiker
8 gram zout
30 gram zachte ongezouten roomboter
60 gram water
160 gram melk
100 gram ei

Vulling:
60 gram gemberstukjes gekonfijt (of sninaasappelstukjes)

Stort het deeg op de werkplek en kneed het in ongeveer 20 minuten tot een soepel deeg. Voeg de gember toe en kneed ze erdoor.
Vorm een bal van het deeg in leg de deegbal in een licht met zonnebloem olie ingevette kom. Laat 60 minuten afgedekt staan.
Kneed de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 10 gelijke stukjes. Bol de stukjes op en laat ze afgedekt met ingevet plasticfolie 10 minuten rusten.
Rol dan strengen van ongeveer 40—45 cm. Draai dan de stengen van bovenaf over elkaar heen. Vorm er een cirkel van en draai de uiteinden aan elkaar en knijp vast.
45 tot 60 minuten laten rusten.
Verwarm de oven intussen voor op 180 graden.

Bakken:
Bestrijk de broodjes met gesmolten boter en strooi er suiker over. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. Leg de broodjes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.