Paasbrood met noten en abrikozen

500 gram basis voor gevuld brood (Eiteweert)
250 gram water
8 gram droge gist
150 studentenhaver
75 abrikozen
½ tl. kaneel
Poedersuiker en boter

Kneed de broodmix , het gist en het water goed en laat het dan een poos rusten onder ingevet huishoudfolie (Afhankelijk van de warmte van je keuken
(Gebruik desnoods de broodbakmachine op de “pizzastand”)

Hak ondertussen de studentenhaver grof en snijd de abrikozen in kleinere stukjes. Voeg het kaneel toe en meng het.
Als het brood de eerste rijzing heeft gehad, voeg dan het mengsel toe en kneed het goed door.

Verdeel het in drie gelijke porties en bol ze op en laat ze tien minuten rusten .Maak dan van de bolletjes drie gelijke strengen. Vorm een vlecht van de strengen en leg het op bakpapier. Laat het dan weer rusten . Ongeveer 45 minuten, afhankelijk van de warmte van je keuken.

Bak het brood in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood afkoelen. Smelt ongeveer 25 gram boter en bestrijk het brood met de boter. Bestuif het met poedersuiker.