Recept
100 gram amandelmeel *
65 gram + 40 gram fijne tafelsuiker
30 gram tarwebloem (groen) + extra om te bestuiven *
15 gram eiwitpoeder + 90 gram water (of 3 eiwitten) *
75 gram gesmolten boter.
2 eetlepels citroenrasp
Lossingmiddelspray om de madeleinebakvorm in te sprayen *
1 madeleine bakvorm met 12 holtes *
(* = verkrijgbaar bij Buiter Roden)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het amandelmeel met
65 gram van de suiker en de 30 gram tarwebloem.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf, voeg de rest van de suiker en het zout toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Schep er eerst voorzichtig het bloemmengsel door, daarna de gesmolten boter en de citroenrasp.
Spray de Madeleine bakvorm in en bestuif het met bloem. Verdeel het beslag over de holtes en bak de madeleines in het midden van de oven in ongeveer 120 minuten lichtbruin en gaar. (2x een bakvorm)
Laat ze op een rooster afkoelen. Zeef er eventueel wat poedersuiker bovenop.