Zie recept:Het recept en de foto van het knopen komt van Jac.Thermomixrecepten, Ik heb het iets veranderd.
De rest van de foto’s heb ik zelf gemaakt.
500 gram tarwebloem
7 gram gist
9 gram zout
30 gram olijfolie
15 gram suiker
270 gram water
2 teentjes knoflook
1 eetlepel italiaanse kruiden
Over de broodjes voordat ze in de oven gaan:
3 eetlepels boter
3 teentjes knoflook
1 eetlepel italiaanse kruiden
Wat zout naar smaak
Pers de knoflook.
Voeg hierna de bloem, de suiker, het zout en de italiaanse kruiden toe.
Even mengen. Daarna voeg je het gist toe, het water en de olijfolie en kneed tot je een mooi soepel deel hebt .(Eventueel in de broodbakmachine op de Pizzastand) Doe het deeg dan over in een met bakspray ingevette schaal en laat dit afgedekt ongeveer een uur in volume verdubbelen.
Stort het deeg hierna op een licht ingevette werkplek en druk voorzichtig de lucht eruit. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol ieder stuk tot een sliert van ongeveer 30 cm. uit. Maak hierna knoopjes van het deeg. Onderstaand zie je hoe het moet.
(foto van Jac. Thermomixrecepten)
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede plaat. Niet te dicht bij elkaar. Laat nog wat ruimte over zodat ze kunnen rijzen.
Laat ze nu nog 45 minuten afgedekt rijzen.
Verwarm de oven ondertussen op 180 graden.
Een paar minuten voor de broodjes de oven ingaan, laat je drie eetlepels boter in een steelpannetje smelten. Doe hier de drie uitgeperste teentjes knoflook, een eetlepel italiaanse kruiden en wat zout in. Roer het geheel goed door en kwast dit op de broodjes.
Bak hierna de broodjes in 15 tot 20 minuten mooi bruin.
Eventueel maak je een “groot” brood.
Laat het dan zo’n 35 minuten in de oven zitten.