foto

Duivels Gehaktbrood

www.bakboerderij.nl

Duivels gehaktbrood

Ingrediënten: vulling: 500 gram tarwebloem en 20 gram krokantpoeder 250 gram rundergehakt of 500 gram frans krokant cayennepeper, cajunkuiden 10 gram droge gist peper en zout 8-10 gram zout gesneden ui ± 300 ml water 1 ei paneermeel

Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine , start het programma voor deegbereiding. Als het programma klaar is ,heeft het deeg één rijzing gehad. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen, vorm er bollen van en laat even rusten, na deegrust stokbroodvorm van rollen, afdekken met plastic. 2e rijzing: 15-20 minuten, weer afdekken. Maak ondertussen het gehaktmengsel, mag flink pittig zijn. Doe het gehakt in een spuitzak, knip de onderste punt eraf of gebruik een spuitmond. Maak voorzichtig een snede met een scherp mes b.v. een breekmesje over de volledige lengte in de deegstukken. Duw de inkeping een beetje open en spuit een baan gehakt over de volle lengte, leg een plak kaas over het gehakt en bestrooi dit eventueel met wat paprikapoeder. Laat ze nog ± 15 min. narijzen en bak ze dan af in een voorverwarmde oven van ± 210 ºC , ongeveer 20 min.