Damper met kaas en bieslook
(een AUSTRALISCH sojabrood, vroeger gemaakt door veedrijvers en landlopers. Tegenwoordig populair bij kampeerders.
Eet een damper op dezelfde dag dat je het bakt. Liefs warm)

450 gram tarwebloem
3 tl. bakpoeder
Snufje zeezout
100 gr. gekoelde boter
1 bosje bieslook gesnipperd
125 grof geraspte (cheddar) kaas
180 ml. gekoeld water

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een grote bakplaat in en bestuif het gelijkmatig met bloem.
Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder samen in een middelgrote kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot dat het op grove kruimels gaat lijken. Meng de bieslook en de kaas erdoor. Giet dan het water erin. Roer de bloem door het water met een bot mes tot er een eerste deeg ontstaat.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en maak er een ronde vorm van. (Ongeveer 20 cm. doorsnede.

Leg dan op de bakplaat. Kerf in de bovenkant acht sneden met een scherp mes.
Bak de damper 20-25 minuten tot het goudbruin is. Laat hem 10 minuten afkoelen op de bakplaat.

Warm of op kamertemperatuur serveren.