Muesli-Noten-Abrikozenbrood

Muesli-Noten-Abrikozenbrood

Ingredienten: 2 ½ dl. water, 2 eetlepels  zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, 300 gram tarwebloem. 85 gram drents volkorenmeel, 65 gram muesli, 85 gram walnoten, 3 eetlepels magere melkpoeder, 1 ½ tl. zout, 1 ½ tl. gedroogde  gist, 70 gr.  abrikozen in stukjes. Doe de...

Damper met kaas en bieslook

Damper met kaas en bieslook

Damper met kaas en bieslook (een AUSTRALISCH sojabrood, vroeger gemaakt door veedrijvers en landlopers. Tegenwoordig populair bij kampeerders. Eet een damper op dezelfde dag dat je het bakt. Liefs warm) 450 gram tarwebloem 3 tl. bakpoeder Snufje zeezout 100 gr....

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Zelf bladerdeeg maken : 200 gram  boter (heel erg koud) 200 gram bloem (iets extra’s voor het bestuiven) 90 gram koud water 1/2 tl. zout Zorg ervoor dat alle producten goed koud zijn. Meng de bloem, zout, en water totdat er een stug deeg ontstaat. Snijd de boter in...

Brioche

Brioche

Brioche 500 gram tarwebloem 10 gram zout 30 gram suiker 13 gram droge gist 120 gram melk 200 gram ei 200 gram roomboter Los de gist in de melk op. Klop het ei los en meng het met de gist en de melk. Meng er dan de bloem, het zout en de suiker door. Ik kneed het in de...

Foccacia

Foccacia

Foccacia: 230 gram water 20 gram gist 15 gram suiker 350 gram bloem 20 gram olijfolie 50 gram Parmezaanse kaas 1-2 royale eetlepels elk van : peterselie, rozemarijn, grof zeezout en olijfolie voor de garnering. Meng  de bloem, de olijfolie, de gist, de suiker  en het...

Wadden Plus brood met desem (ipv gist)

Wadden Plus brood met desem (ipv gist)

500 gram wadden plus (donker volkoren 150 gram desem 15 gram boter 300 gram water (Zout is al toegevoegd bij het meel)) Je kunt het meel met de hand mengen. Maar ik heb het in de broodbakmachine gedaan op het PIZZA programma Start met het PIZZA programma (dit duurt 45...

Speltmeel-notencake

Speltmeel-notencake

SPELTMEEL-NOTENCAKE Je kunt zelf kiezen welke noten je toevoegt. Ik heb gekozen voor walnoten en pecannoten, Maar je kunt ook prima kiezen voor hazelnoten of bijvoorbeeld paranoten of amandelen Je hebt nodig: – 350 gram speltmeel * – 4 eieren – 150 gram kokosolie * –...

Paasbrood met noten en abrikozen

Paasbrood met noten en abrikozen

Paasbrood met noten en abrikozen 500 gram basis voor gevuld brood (Eiteweert) 250 gram water 8 gram droge gist 150 studentenhaver 75 abrikozen ½ tl. kaneel Poedersuiker en boter Kneed de broodmix , het gist en het water goed en laat het dan een poos rusten onder...

Chocolade-noten cake (met zuurdesem)

Chocolade-noten cake (met zuurdesem)

Chocolade-noten cake (met zuurdesem) (Afgekeken van Levine van Doorne, en een beetje aangepast) 130 gram tarwebloem 30 gram cacao 1/2 tl. baking soda 1/2 tl. kaneel 1/4 tl. zout Meng dit door elkaar. Dan toevoegen: 150 gram rietsuiker 115 gram roomboter 1 ei 8 gram...

Knackebrod

Knackebrod

Knäckebröd ( voor 4 ovenplaten van 30 x 40 cm) 330 gram tarwebloem 330 gram roggebloem 15 gram gedroogde gist 10 gram zout 330 ml. water ( ± 20 º C) 140 gram olijfolie 60 gram ei = 1 groot ei 140 gram geroosterde zonnebloempitten 70 gram geroosterd sesamzaad later...

Wij hebben in ons assortiment alle producten van bakboerderij Eiteweert.
Klik op www.bakboerderij.com voor het volledige assortiment.


Broodbakworkshops:
Beginners € 17,50
Gevorderden € 25,00

maandag 6 maart nog 1 plaats
dinsdag 14 maart gevorderden (Vlechtbroden etc.) : nog 6 plaatsen
Nieuwe datums in het najaar volgen zo spoedig mogelijk.


 

Een fotoimpressie van onze winkel

Uitgelicht

Broodbak Workshop nr. 1

Broodbak Workshop nr. 1

Gisteravond de 16e maart hebben we onze eerste Broodbak Workshop gehad voor de Vrouwenvereniging Roderwolde. (1e helft). Onder leiding van Rene Buiter en Marjolein Lubbers werden de beginselen van het broodbakken getoond. Het was een geslaagde avond en er werd veel...