Speculaas rondo’s

Speculaas rondo’s

SPECULAASRONDO'S Speculaas rondo's. Als bakring kun je de professionele rondo ring gebruiken, maar natuurlijk ook heel goed de RVS dessertring. Grondstoffen: 1 pakje mix voor voor gevuld speculaas 175 gram boter 1-2 eetlepels melk amandelschaafsel ongeveer 300 gram...

Speculaasvlecht

Speculaasvlecht

Spoeculaasvlecht Ingrediënten: 500 gram farina broodmeel * 10 gram droge gist * 280 gram water (naar eigen oordeel meer of minder) 7,5 gram zout * 15 gram olijfolie Speculaasvulling: 60 gram boter 50 gram suiker 3 theelepels speculaaskruiden * (Dit is voor 2...

Gevuld brood (gebakken in de broodbakmachine)

Gevuld brood (gebakken in de broodbakmachine)

500 gram mix voor zoet gevuld brood  * 15 gram droge gist * 300 gram water 75 gram rozijnen * 25 hazelnoten in kleine stukjes * 40 gram walnoten in kleine stukjes * 30 gram amandelschaafsel * 30 gram cranberries * 30 gram geraspte kokos of krullen * 20 gram...

Pizzabroodjes met kaas

Pizzabroodjes met kaas

500 gram farina “00" 10 gram droge gist 300 gram water 7,5 gram zout 15 gram olijfolie Meng dit deeg. Ik heb het gemengd  in de Panasonic Broodbakmachine op de “pizzastand”. Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol het uit tot lange ovalen van ongeveer 20 cm en bestrijk ze...

Brioche (met chocoladestukken en rum)

Brioche (met chocoladestukken en rum)

Brioche (met chocoladestukjes en rum) (Eventueel kun je het deeg kneden in de Panasonic Broodbakmachine menu 23) Tarwebloem (groen)  400 gram * 1 eetlepel met suiker Theelepel met zout * Boter in blokjes van 2 cm. gesneden en in de koelkast bewaard 3 eieren (m)...

Muesli-Noten-Abrikozenbrood

Muesli-Noten-Abrikozenbrood

Ingredienten: 2 ½ dl. water, 2 eetlepels  zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, 300 gram tarwebloem. 85 gram drents volkorenmeel, 65 gram muesli, 85 gram walnoten, 3 eetlepels magere melkpoeder, 1 ½ tl. zout, 1 ½ tl. gedroogde  gist, 70 gr.  abrikozen in stukjes. Doe de...

Damper met kaas en bieslook

Damper met kaas en bieslook

Damper met kaas en bieslook (een AUSTRALISCH sojabrood, vroeger gemaakt door veedrijvers en landlopers. Tegenwoordig populair bij kampeerders. Eet een damper op dezelfde dag dat je het bakt. Liefs warm) 450 gram tarwebloem 3 tl. bakpoeder Snufje zeezout 100 gr....

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Zelf bladerdeeg maken : 200 gram  boter (heel erg koud) 200 gram bloem (iets extra’s voor het bestuiven) 90 gram koud water 1/2 tl. zout Zorg ervoor dat alle producten goed koud zijn. Meng de bloem, zout, en water totdat er een stug deeg ontstaat. Snijd de boter in...

Brioche

Brioche

Brioche 500 gram tarwebloem 10 gram zout 30 gram suiker 13 gram droge gist 120 gram melk 200 gram ei 200 gram roomboter Los de gist in de melk op. Klop het ei los en meng het met de gist en de melk. Meng er dan de bloem, het zout en de suiker door. Ik kneed het in de...

Wij hebben in ons assortiment alle producten van bakboerderij Eiteweert.
Klik op www.bakboerderij.com voor het volledige assortiment.


Broodbakworkshops:
Beginners € 17,50
Gevorderden € 25,00

maandag 6 maart nog 1 plaats
dinsdag 14 maart gevorderden (Vlechtbroden etc.) : nog 6 plaatsen
Nieuwe datums in het najaar volgen zo spoedig mogelijk.


 

Een fotoimpressie van onze winkel

Uitgelicht

Broodbak Workshop nr. 1

Broodbak Workshop nr. 1

Gisteravond de 16e maart hebben we onze eerste Broodbak Workshop gehad voor de Vrouwenvereniging Roderwolde. (1e helft). Onder leiding van Rene Buiter en Marjolein Lubbers werden de beginselen van het broodbakken getoond. Het was een geslaagde avond en er werd veel...