Ingrediënten:       
500 gram bloem
15 gram kristalsuiker
½ ei
10 gram zout
12 gram droge gist
220 gram water
50 gram melk
25 gram roomboter (gesmolten)

Suikermengsel:
200 gram donkere basterdsuiker
3 ½ eetlepel kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het deeg en alle ingrediénten .
Ik gebruik de Panasonic Broodbakmachine op de pizzastand voor het kneden, maar het kan natuurlijk ook met de hand.
Kneed ongeveer 10 minuten. Haal het mengsel eruit en verdeel het deeg in stukjes  van ongeveer 80 gram. Bol ze op en laat ze ongeveer 20 minuten rusten (onder ingevet folie)
Meng dan de basterdsuiker met het kaneelpoeder  en doe het in een grote schaal.
Rol dan elk bolletjes deeg uit tot een streng van ongeveer 30 cm.
Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel. Draai er dan een bolus van. (Paar keer draaien en dan de punt in het midden doen)
Verdeel de bolussen over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de bolussen nog 10 minuten rijzen en bak ze dan in 7 minuten af.
Als de bolussen gebakken zijn, ze direct op een grote schaal laten afkoelen.

Eet smakelijk !