puddingbroodjes

 

Maak het deeg volgens de verpakking van het te gebruiken meel of bloem.
Voeg hier 75 gram “broodverbetermiddel voor zachte kadetjes ” aan toe.
Laat de deegbal kort voorrijzen.(15 minuten) anders wordt het deeg te plakkerig. Of laat de broodmachine kneden en 15 minuten rijzen Na de eerste rijzing kun je bolletjes gaan vormen.
Bestuif  je werkvlak licht met bloem en duw de lucht eruit.
Weeg de deegstukjes af van hetzelfde gewicht. (bv 60gram) Zo krijg je gelijkmartge  bollen die allemaal tegelijk gaar zijn. Draai er strakke bolletjes van en bestuif  ze eventueel met wat bloem. Leg ze dan op  een bakplaat met bakfolie. Let erop dat ze niet te dicht tegen elkaar liggen. Ze verdubbelen in volume.
Laat ze nu ongeveer 60 minuten narijzen, afgedekt met ingevet plastic.
Bak ze af in een oven van ongeveer 220 /240 graden in 8-9 minuten.(Let de eerste keer goed op, want de ene oven bakt veel vlugger dan de anderen.

Tip: Leg 1 bolletje in een springvorm en bak deze als eerste om de oventemperatuur te controleren.

Doe tussen de broodjes  banketbakkersroom. Heerlijke Puddingbroodjes.