Ingrediënten: 500 gr. eiwitrijke tarwebloem 8 gr. droge gist 280-310 gr. water 8 gr. zout eventueel 30 gr. gembersiroop 100 gr.krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig) Wanneer je onze suikerbroodmix hebt maak je het deeg van de mix (600 gram), de suikerchips met kaneel voeg je later toe. De toevoeging van 280-310 water en 8 gram droge gist blijft gelijk.
vulling: 250 gr. suikerchips(nooit in de bbm) 6-10 gram kaneel bakblikken: 2 stuks van ± 18 cm. of 2 aluminiumvormen voor 440 gram deeg Werkwijze: Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine. Na de eerste rijzing het deeg uitduwen tot een grote lap. Strooi de suikerchips en het kaneeel over de lap, duw het in het deeg. Rol de deeglap weer op en kneed de suikerchips er goed door. Verdeel het deeg in 2 of 3 delen, bol de deegstukken op, laat ze 5 minuten rusten. Vorm de broden en doe ze in de vormen. Narijs: 50-60 minuten Bakken : ± 180 ° C, 40-45 min. Laat afkoelen op een rooster, voorzichtig, suiker is erg heet!. De eerste keer is best lastig , maar oefening baart kunst.