Spoeculaasvlecht

Ingrediënten:
500 gram farina broodmeel *
10 gram droge gist *
280 gram water (naar eigen oordeel meer of minder)
7,5 gram zout *
15 gram olijfolie

Speculaasvulling:
60 gram boter
50 gram suiker
3 theelepels speculaaskruiden *

(Dit is voor 2 vlechtbroden)

Meng  de ingrediénten . (Ik gebruik de pizazastand op de Panasonic broodbakmachine maar het kan ook met de hand)
Als je bij de Panasonic Broodbakmachine de pizzastrand gebruikt heb je de eerste rijzing gehad.  Als je het met de hand mengt, laat het dan nog ongeveer drie kwartier rijzen. Dit is afhankelijk van de warmte in je keuken.
Maak intussen de vulling voor het speculaasbrood. Smelt de boter , meng dat samen met de suiker en de speculaaskruiden in een schaaltje.Snij het deeg in 2 gelijke stukken. Rol het deeg op tot een dunne plak van ongeveer 30×20 cm. Verdeel de vulling over het deeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de plak op en snij hem in drie stukken. Laat het einde aan elkaar zitten. Vlecht het brood vervolgens.  Je kunt het als vlecht laten rijzen, maar je kunt er ook een rondje van maken.,

Bak het brood in 25 minuten