Nieuwjaars rolletjes
Nieuwjaarsrolletjes maken:
Benodigdheden :
1 kg. zeeuws bloem
1 kg. suiker
2 pakjes roomboter
6 kleine eieren
lauw water
(eventueel vanillesuiker toevoegen, of Roner Rumlikeur, Brandewijn, Amaretto of een ander lekker drankje)
Meng het Zeeuws bloem en de suiker door elkaar.
Smelt intussen de roomboter. Meng de eieren door het meel. Voeg de gesmolten boter toe. Voeg water toe, (Zoveel dat het een romig beslag vormt) Zet het een nachtje weg op een koude plek. (Dan bakt het de volgende dag beter)
De volgende dag voeg je weer lauw water toe, zoveel dat het gemakkelijk te roeren is en het een egaal beslag vormt. Je kunt er vanillesuiker doorheen doen. Maar je kunt ook naar wens een flinke scheur brandewijn of Roner Likeur toevoegen.
(Op de foto hieronder zie je hoe het beslag wordt als je het in de koelkast gezet hebt)
Je bakt de rolletjes, kniepertjes of wafels natuurlijk in een Cloer ijzer. (Bij Buiter Roden te koop)
Veel plezier met het bakken. Laat ons weten of het gelukt is.