Muesli-noten brood
Een heerlijk gevuld brood met noten, rozijnen, abrikozen en cranberries. Door kaneel toe te voegen krijg je niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een mooie kleur.
INGREDIËNTEN:
- 300 gram haverzemelenbrood
- 200 gram volkoren basis brood
- 15 gram gist
- 8 gram zout
- 15 gram olie
- 280-300 gram water
- 8 gram kaneel
VULLING:
- 225 gram gemengde noten
- 200 gram vruchten: rozijnen, abrikozen en cranberries
Doe de ingrediënten in de broodbak- of kneedmachine en kies het deegprogramma. Probeer zoveel mogelijk vocht in je deeg te krijgen. Als het deeg wat plakkerig is is het gemakkelijker de vulling er door te krijgen. Haal na de eerste kneding het deeg uit de machine en dek het af met ingevet plastic. Na de voorrijs (30 minuten) de vulling door het deeg werken en het brood vormen en in de vorm leggen. Het geheel weer afdekken met ingevet plastic en laten narijzen. Tips voor het rijzen, vormen en bakken van het brood vind je in broodbakken met de hand. Het schema voor dit brood:
- voorrijs 30 minuten
- 2e rijzing 60 minuten
- bakken op 180 – 190 graden, 35-40 minuten
Uiteraard kun je naar eigen smaak variëren met de vulling.