gras en mais

 

Ten Have Seeds, al ruim 20 jaar een solide en betrouwbaar bedrijf met gedreven mensen in huis.
Het productiebedrijf is in het Groningse Scheemda gevestigd. Hier creëren ze met moderne productiemiddelen een breed assortiment unieke topmengsels voor zowel recreatie- als voederdoeleinden, van hoogwaardige kwaliteit en voor een scherpe prijs. Voor elk gewenst gebruikersdoel levert Ten Have Seeds een uniek graszaadmengsel.
Dagelijks leveren zij wereldwijd topkwaliteit graszaad. Van Ten Have Seeds mengsels tot speciaal op maat samengesteld. Een goede prijskwaliteitverhouding is leidend voor al hun producten. De recreatie- en weidegrassen bestaan dan ook uitsluitend uit de beste grasrassen, die afkomstig zijn uit bekende kweekprogramma’s van Nederlandse en Europese kweekbedrijven. Uw gazon, sportveld of weiland is altijd in perfecte staat met onze scherp geprijsde graszaadmengsels.
Voor de samenstelling van de graszaadmengsels reguliere landbouw.  Voor samenstelling eco mengsels. Voor samenstelling paardeweide mengsels .
Ook voor graszaad van andere merken zoals Limagrain en Barenburg kunt u bij ons terecht.

Mais:

Maiszaden: Keuze maisras
Door het ruime aanbod aan maisrassen is het niet eenvoudig om het beste ras te kiezen. Het doel moet zijn: het maximale rendement voor uw bedrijf uit ruwvoer halen. Hoe bereik ik dat? 1: Door een hoog mogelijk saldo behalen met een goede drogestof opbrengst met voldoende zetmeel en vem. 2: Kies voor een passend vroegrijpheid op basis van de korrel. Een voldoende hoog drogestof percentage van de totale plant betekend niet dat de korrels in de kolf volledig gevuld zijn met zetmeel. Bij snijmaïs die snel afsterft, stijgt wel het totale ds. % maar niet die van de korrel. 3: Kies voor een ras met de hoogste korrelopbrengst. Het zetmeel is de energieleverancier. 4: kies voor stay green als uiting van een gezonde restplant. Een gezonde plant is minder vatbaar voor bladschimmels en fusarium en daarom beter in staat om de suikers in de korrel om te zetten in zetmeel. 5: zorg voor goede groei omstandigheden voor de maïsplant. 6: Kies het juiste oogsttijdstip Bijna alle zaden van maisrassen die in Nederland op de rassenlijst of op de lijst van de DLV plant staan vermeld kunt u bij ons krijgen. Van KWS tot Pioneer en van Limagrain tot DSV

Voor dlv plant lijst : Diverse Planten
V
oor rassen :             Rassen

Ook voor groenbemesters kunt u bij ons terecht.