Het recept van ganache werd ons heel vaak gevraagd. Maar wat kun je er mee?

Nou bijvoorbeeld een heerlijke frambozentaart glaceren:

Ingrediënten:

  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 265 gram kristalsuiker
  • 225 gram Zeeuwse bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 12 gram bakpoeder
  • 150 gram melk
  • 200 – 225 gram bevroren frambozen

Bakvorm: 

Werkwijze:

Laat de boter bijna smelten in een steelpan, neem het van het vuur voordat alle boter is gesmolten. Roer de suiker met een mixer door de boter. Het mengsel koelt daardoor voldoende af om het ei toe te kunnen voegen. Wanneer de boter te heet is bestaat het risico dat het ei gaat stollen.

Mix de eieren erdoor tot een schuimig mengsel. Meng in een aparte kom bloem, cacao en bakpoeder. Voeg het toe aan het ei-suiker-boter mengsel, goed mixen. Voeg als laatste de melk toe en mix het geheel tot een glad beslag.

Bekleed de bodem van de vorm altijd met bakpapier! De bodem kan anders gemakkelijk scheuren als hij vast blijft plakken. Spray de rand in met bakspray. Verdeel het beslag over de bodem van de vorm en maak het glad. Strooi de bevroren frambozen over het beslag.

frambozentaart

Bakken:

In een voorverwarmde oven van 170 ° C. ongeveer 40-45 minuten. Prik met een breinaald of de bodem gaar is.

Laat de taart 5-10 minuten afkoelen in de vorm. Bedek hem dan met bakpapier, daarop een grote snijplank o.i.d. en keer het geheel om. Daarna je taartplateau omgekeer hier op leggen en het geheel weer draaien. 

Wij vinden het gemakkelijk kleine stukken bakpapier onder de taart te schuiven voor het afwerken met ganache.

Afwerken:

Wanneer de bodem volledig is afgekoeld overgieten met ganache. Rustig overgieten, het trekt vanzelf glad.

Tijdens het afkoelen van de ganache zie je de glans wegtrekken. Dat is het moment om de stukjes bakpapier voorzichtig zijdelings weg te trekken.

ganache
ganache

Garneer met verse frambozen en muntblaadjes.

frambozen chocoladetaart