Brioche Brood met abrikoos en
Roner Rum Likeur (verkrijgbaar bij Cruwijn)
- 250 gr tarwebloem
- 25 gr rietsuiker
- 5 gr droge gist
- 1 gram zout
- 50 ml melk, lauwwarm
- 2 eieren
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr gedroogde abrikozen (van te voren laten wellen in Roner Rum Likeur) goed uit laten lekken als je het met de hand verwerkt.
Werkwijze:
- Doe 250 gr bloem met de suiker, gist en zout in een grote mengkom.
- Voeg de lauwwarme melk toe, samen met de eieren.
- Meng alles tot een glad doch kleverig deeg.
- Voeg de boter geleidelijk aan toe tot het mooi opgenomen is door het deeg.
- Dek het deeg af met plastic folie en laat het een uurtje rijzen .
- Neem het deeg en rol het tot een vierkante lap
- Verdeel de abrikozen over het deeg en verwerk het.
- Doe het deeg in de broodvorm.
- .
- Laat het brood 1 uur rijzen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het brioche brood 35 min of tot het mooi gerezen en goudbruin is.
Laat het brood helemaal afkoelen. Besmeer de sneden brood met goede boter.
- Eventueel kun je de pizzestand gebruiken.
Als je het nog wat gemakkelijker wilt, kun je ook de stand * Deeg met rozijnen”gebruiken. Doe de gewelde abrikozen dan in het bakje. De machine lost zelf.
Is het programma afgelopen , doe het deeg (inclusief de rozijnen) dan in een bakblik en bak het in de oven. (zie hiervoor)