Ingredienten:

200 gram amandelmeel *
Snufje zout
½ theelepel baking soda *
50 gram gebroken lijnzaad *
5 eieren
50 ml. gesmolten kokosolie *
2 eetlepels honing *
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel speculaaskruiden *
60 gram gemengde noten
75 gram rozijnen *
20 gram cranberry’s  *
55 gram gedroogde vruchten
25 gram amandelschaafsel *

  • Verkrijgbaar bij Buiter Roden

 

Bereiding:

Meng het amandelmeel met het zout, de baking soda en de lijnzaad in een ruime kom.
Voeg de eieren, kokosolie en honing toe.  Meng  dit tot een dikke gelijkmatige massa

Voeg de citroenrasp, de noten,  rozjnen,  cranbarry’s en  de gedroogde vruchten toe. Schep dit door met een spatel.

Doe het mengsel in een bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.

Bak de cake in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg op de bovenkant een stukje aluminiumfolie, zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Verwijder het folie na 30 minuten en bak de cake dan nog eens 10 minuten.