Amandelmeel Cake Ingredienten: 200 gram amandelmeel * Snufje zout ½ theelepel baking soda * 50 gram gebroken lijnzaad * 5 eieren 50 ml. gesmolten kokosolie * 2 eetlepels honing * 1 eetlepel citroenrasp 1 eetlepel speculaaskruiden * 60 gram gemengde noten 75 gram rozijnen * 20 gram cranberry’s * 55 gram gedroogde vruchten 25 gram amandelschaafsel * · Verkrijgbaar bij Buiter Roden Bereiding: Meng het amandelmeel met het zout, de baking soda en de lijnzaad in een ruime kom. Voeg de eieren, kokosolie en honing toe. Meng dit tot een dikke gelijkmatige massa Voeg de citroenrasp, de noten, rozjnen, cranbarry’s en de gedroogde vruchten toe. Schep dit door met een spatel. Doe het mengsel in een bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel. Bak de cake in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg op de bovenkant een stukje aluminiumfolie, zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Verwijder het folie na 30 minuten en bak de cake dan nog eens 10 minuten.