Ontbijtkoek met honing en appelstroop
(zonder suiker)
Ingrediënten
- 250 gram roggemeel * (of boekweitmeel) *
- 200 gram melk
- 1 ei
- 100 gram honing *
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 theelepels baking soda *
- snufje zout
- 2 eetlepels koekkruiden *
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in met Pancoating * (of boter)
Schenk in een ruime kom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden en mix het.
Voeg nu lepel voor lepel de roggemeel (of boekweitmeel) toe en als laatste het zout en de baking soda. Zorg dat het één geheel is.
Schenk het mengsel nu in de cakevorm
Bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar en goud bruin.
Laat de ontbijtkoek 5 minuten in de vorm zitten en haal hem er dan uit. Laten afkoelen op een rooster.
Wanneer je een zachte korst wil wikkel hem dan in aluminiumfolie. Wil je een knapperige korst, doe hem dan in b.v. een tupperware vorm.