SUIKERBOLLETJES
Lees meer :
Veel mensen vinden het opmaken van een suikerbrood lastig. Het is moeilijk de suiker goed door het deeg te krijgen. Het kan ook zo
Maak er suikerbolletjes van! Ingrediënten:
- 500 gr. eiwitrijke tarwebloem
- 8 gr. droge gist
- 280-310 gr. water
- 8 gr. zout
- eventueel 30 gr. gembersiroop
- 100 gr.krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig)
Vulling: ongeveer 250 gr. suikerchips (nooit in de bbm) gemalen kaneel
Werkwijze:
- Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine.
- Na de eerste rijzing het deeg verdelen in deegstukjes van 60 gram
- Druk deegstuk plat, duw het in de suikerchips en bestrooi het met wat kaneel.
- Kneed de suikerchips erdoor en bol het deegstuk op.
- Zet de bolletjes “in verband” op de bakplaat, afdekken met plastic.
- Narijs: 50-60 minuten
- Bakken : ± 180 ° C, 16 min.