Hennie’s Koffiebroodjes.

Ingrediënten:
250 gram bloem
40 gram krentenbroodpoeder
50 gram boter
5 gram zout
8 gram gist
1 ei
100 gram melk

Vulling:
100 gram cranberries
50 gram banketbakkersroommix mengen met 150 gram melk. (opkloppen en laten opstijven)

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en maak er een samenhangend deeg van.
Stort het deeg op je werkvlak en kneed het met de hand in ca. 10 minuten tot een zacht en soepel deeg totdat je een vliesje kunt trekken.
Bol het deeg op en doe het in een kom, welke je licht ingevet hebt met wat olie.


Dek de kom af en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen.

(Je kunt ook de Pizzastand van de Broodbakmachine gebruiken. Dan gebeurt voorgaande automatisch)

Pak het deeg en rol het uit tot een rechthoekige lap (ca. 20×25 cm.)

Klop de banketbakkersroom los en verdeel dit in een dun laagje over het deeg. Laat ongeveer een cm. ruimte aan een van de lange kanten.

Verdeel de cranberries erover.

Rol het deeg voorzichtig op en eindig aan de kant waarbij je wat ruimte zonder vulling hebt overgelaten, zodat je de naad goed dicht kunt maken.

Snij de rol in plakken van 2 cm. en leg deze op een ingevette bakplaat.

Dek af en laat de koffiebroodjes nog ca. 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Doe de bakplaat in de oven en breng de temperatuur terug naar 220 graden.

Bak de broodjes in ca. 12 minuten af totdat ze gaar en goudbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster