
Ingrediënten:
· 320 gram eiwitrijke tarwebloem
· 7 gram droge gist
· 215-225 gram water
· 7-8 gram zout
· 80 gram krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig)
· vulling:
· brood 1
· banketbakkersroom
· bakvaste chocoladedruppels
· kaneel
brood 2
· banketbakkersroom
· cranberries
· gemalen kokos
· bruine suiker
· kaneel
bakblikken: 2 aluminiumvormen voor 400 gram deeg
Werkwijze:
· Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine.
· Na de eerste rijzing het deeg uitduwen of uitrollen tot een rechthoekige lap van ongeveer 20 x 40 cm.
· Bestrijk de lap met vier eetlepels aangemaakte banketbakkersroom
· Rol de deeglap op.
· Steek de rol bijna tot het einde in twee delen, en kantel de doorgesneden vlakken naar boven.
· Leg de delen getwist over elkaar en doe ze in de ingevette vormen.
· Narijs: 50-60 minuten
· Bakken : ± 170 ° C, 40-45 min.