Foccacia met feta, gedr. tomaten en noten

Ingrediënten:

  • 600 gram puur volkoren
  • 50 gram pittenmix
  • 9 gram bakkerszout
  • 8-10 gram gist
  • 25 gram noten
  • 100 gram feta
  • 15 gram olijfolie
  • 20 gram kerrie
  • Ongeveer 400 gram water

Voor de afwerking: noten, feta, pittenmix,  trostomaatjes

Werkwijze:

Kneed het deeg in de broodbakmachine. Voeg zoveel water toe als nodig. Het deeg moet soepel aanvoelen.

Op het eind van het kneden (dit betekent na ongeveer 10 minuten) de fetablokjes en de (gesneden) zongedroogde tomaat erdoor mengen, of doe dat na het kneden met de hand. Zodra de broodmachine stopt met de eerste kneding het deeg eruit halen, broodmachine uitzetten. Maak een bal van het deeg en dek het af met ingevet plastic.  Bolrijs: 30 minuten. Plastic verwijderen, bal op de kop op het werkvlak leggen en de lucht eruit duwen. Vooral niet kneden, rustig met een vlakke hand duwen. Maak het brood zo groot als de grootte van je bakplaat( 30 x 35), leg het brood op de ingevette plaat of gebruik bakfolie of bakpapier. Laat het brood afgedekt met plastic nog 45-50 minuten narijzen, daarna bakken. Voorverwarmde oven van ongeveer 190 graden, 20-25 minuten. Daarna nog 4-5 minuten droog bakken op alleen het ovenrooster, zo wordt ook de onderkant knapperig.