Blokjes koekjes

Ingrediënten:
600 gram zeeuws bloem
300 gram suiker
2 eieren
300 gram koude boter
enkele druppels bloedsinaasappel extract (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de bloem en de suiker door elkaar. Voeg dan het ei en de (gesneden) blokjes boter toe. Kneed daarna heel goed door, zodat het een egaal deeg wordt. Meng tweederde van het deeg met het cacaopoeder en kneed het nogmaals goed door. 

Rol eerst het lichte deeg  tot een rechthoek van ca. 5 mm dik en snij er repen van over de lengte van het deeg.  Rol de helft van het donkere deeg ook uit tot een dikte van 5 mm. Snij er repen van over de lengte van het deeg.

Bouw dan van de repen deeg een “dambordmotief.

Je legt een reep van licht deeg neer. Daartegenaan een reep van donker deeg en dan weer een reep van licht  deeg. Daar bovenop leg je dan eerst een donkere reep, dan een lichte en dan weer een donkere reep.

Daar boven op weer licht op donker en donker op licht.  Bestrijk het deeg telkens weer met ei om  het deeg vast te plakken.

Rol dan het overige deeg uit tot een rechthoekige plak van 3 mm. dik. Omwikkel de  “dambordstaaf” met het donkere deeg.

Leg dan de lange koekjes staaf in de koelkast en laat het een dertig minuten koud worden.

Eet smakelijk !

Snij vervolgens  plakjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in circa 10 minuten en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk !