ontbijtreep

Voor 10 repen.
Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 20 minuten

Ingredienten:

100 gram boter
150 gram havervlokken *
2 eetlepels volkorenmeel *
80 gram gemengde zaden en pitten
(zoals zonnebloempitten, sesamzaad etc.) *
1 theelepel kaneel *
100 gram gedroogd fruit
(zosls cranberry’s *, abrikozen, dadels)
1 eetlepel stroop
3 eetlepels honing *
1 zakje vanille suiker
* verkrijgbaar bij Buiter Roden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van
15 x 20 cm. In met lossingmiddelspray *. En bekleed hem met bakpapier. Zorg dat het papier over de randen hangt en vet het licht in.

Meng de havervlokken, het meel, de zaden en de pitten, de kaneel en het fruit in een grote kom. Snelt de boter en stroop in een kleine pan op laag vuur. Doe het botermengsel samen met de honing en vanillesuiker bij de droge ingredienten en meng alles goed. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm en druk met een goed sterk aan met een lepel.

Bak het mengsel 20 minuten tot het goudbruin van kleur is. Laat het helemaal afkoelen in de vorm, haal het eruit en snijd er tien repen van.
Bewaar ze in een trommel.