Foccacia:

230 gram water
20 gram gist
15 gram suiker
350 gram bloem
20 gram olijfolie
50 gram Parmezaanse kaas
1-2 royale eetlepels elk van : peterselie, rozemarijn, grof zeezout en olijfolie voor de garnering.

Meng  de bloem, de olijfolie, de gist, de suiker  en het water in de broodbakmachine  en gebruik de “pizzastand”.  Voeg  halverwege de Parmezaanse kaas  en de kruiden  toe.
(of kneed het met de hand, en laat daarna  45 minuten rusten in een kom bespoten met wat  pancoating (bakspray) of olijfolie

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Bedek de bakplaat met bakpapier.

Voorzichtig het deeg uit de kom halen en dan op de bakplaat leggen.

De oppervlakte van het deeg gelijkmaken en met de vingers gaten in het deeg maken.

Besprenkel het deeg met ongeveer 2 eetlepels olijfolie, zodat veel olie aan de binnenkant van het deeg komt.

Royaal bedekken met grof zeezout.

Dan garneren met rozemarijn en/of zongedroogde tomaten, en/of gesneden olijven.  Of iets anders wat je lekker vindt.

Bak 20-25 minuten. Zet de oven uit en laat de foccacia ongeveer 10 minuten rusten.

Voor knapperig brood 20 minuten laten rusten voordat je het snijdt .