Speculaasvlecht

Speculaasvlecht

Spoeculaasvlecht Ingrediënten: 500 gram farina broodmeel * 10 gram droge gist * 280 gram water (naar eigen oordeel meer of minder) 7,5 gram zout * 15 gram olijfolie Speculaasvulling: 60 gram boter 50 gram suiker 3 theelepels speculaaskruiden * (Dit is voor 2...

Gevuld brood (gebakken in de broodbakmachine)

Gevuld brood (gebakken in de broodbakmachine)

500 gram mix voor zoet gevuld brood  * 15 gram droge gist * 300 gram water 75 gram rozijnen * 25 hazelnoten in kleine stukjes * 40 gram walnoten in kleine stukjes * 30 gram amandelschaafsel * 30 gram cranberries * 30 gram geraspte kokos of krullen * 20 gram...

Pizzabroodjes met kaas

Pizzabroodjes met kaas

500 gram farina “00" 10 gram droge gist 300 gram water 7,5 gram zout 15 gram olijfolie Meng dit deeg. Ik heb het gemengd  in de Panasonic Broodbakmachine op de “pizzastand”. Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol het uit tot lange ovalen van ongeveer 20 cm en bestrijk ze...

Brioche (met chocoladestukken en rum)

Brioche (met chocoladestukken en rum)

Brioche (met chocoladestukjes en rum) (Eventueel kun je het deeg kneden in de Panasonic Broodbakmachine menu 23) Tarwebloem (groen)  400 gram * 1 eetlepel met suiker Theelepel met zout * 125 gram boter in blokjes van 2 cm. gesneden en in de koelkast bewaard 3 eieren...

Muesli-Noten-Abrikozenbrood

Muesli-Noten-Abrikozenbrood

Ingredienten: 2 ½ dl. water, 2 eetlepels  zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, 300 gram tarwebloem. 85 gram drents volkorenmeel, 65 gram muesli, 85 gram walnoten, 3 eetlepels magere melkpoeder, 1 ½ tl. zout, 1 ½ tl. gedroogde  gist, 70 gr.  abrikozen in stukjes. Doe de...

Damper met kaas en bieslook

Damper met kaas en bieslook

Damper met kaas en bieslook (een AUSTRALISCH sojabrood, vroeger gemaakt door veedrijvers en landlopers. Tegenwoordig populair bij kampeerders. Eet een damper op dezelfde dag dat je het bakt. Liefs warm) 450 gram tarwebloem 3 tl. bakpoeder Snufje zeezout 100 gr....

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Zelf bladerdeeg maken : 200 gram  boter (heel erg koud) 200 gram bloem (iets extra’s voor het bestuiven) 90 gram koud water 1/2 tl. zout Zorg ervoor dat alle producten goed koud zijn. Meng de bloem, zout, en water totdat er een stug deeg ontstaat. Snijd de boter in...

Brioche

Brioche

Brioche 500 gram tarwebloem 10 gram zout 30 gram suiker 13 gram droge gist 120 gram melk 200 gram ei 200 gram roomboter Los de gist in de melk op. Klop het ei los en meng het met de gist en de melk. Meng er dan de bloem, het zout en de suiker door. Ik kneed het in de...

Foccacia

Foccacia

Foccacia: 230 gram water 20 gram gist 15 gram suiker 350 gram bloem 20 gram olijfolie 50 gram Parmezaanse kaas 1-2 royale eetlepels elk van : peterselie, rozemarijn, grof zeezout en olijfolie voor de garnering. Meng  de bloem, de olijfolie, de gist, de suiker  en het...

Wadden Plus brood met desem (ipv gist)

Wadden Plus brood met desem (ipv gist)

500 gram wadden plus (donker volkoren 150 gram desem 15 gram boter 300 gram water (Zout is al toegevoegd bij het meel)) Je kunt het meel met de hand mengen. Maar ik heb het in de broodbakmachine gedaan op het PIZZA programma Start met het PIZZA programma (dit duurt 45...

Wij hebben in ons assortiment alle producten van bakboerderij Eiteweert.
Klik op www.bakboerderij.com voor het volledige assortiment.


Broodbakworkshops:
Beginners € 17,50
Gevorderden € 25,00

maandag 6 maart nog 1 plaats
dinsdag 14 maart gevorderden (Vlechtbroden etc.) : nog 6 plaatsen
Nieuwe datums in het najaar volgen zo spoedig mogelijk.


 

Een fotoimpressie van onze winkel

Uitgelicht

Poffert

Poffert

Poffert : Eenvoudig zelf te maken met het meel van Hoeve Eiteweert. De oma's Poffertmix (Specialiteit uit het Noorden) mengen met 2 eieren en 350 gram melk. (Het recept staat op de...