Brioche Brood met abrikoos en
Roner Rum Likeur (verkrijgbaar bij Cruwijn

  • 250 gram bloem
  • 25 gr rietsuiker
  • 5 gr droge gist
  • 1 gram zout
  • 50 ml melk, lauwwarm
  • 2 eieren
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr gedroogde abrikozen (van te voren laten wellen in Roner Rum Likeur) goed uit laten lekken als je het met de hand verwerkt.

Werkwijze:

  • Doe 250 gr bloem met de suiker, gist en zout in een grote mengkom.
  • Voeg de lauwwarme melk toe, samen met de eieren.
  • Meng alles tot een glad doch kleverig deeg.
  • Voeg de boter geleidelijk aan toe tot het mooi opgenomen is door het deeg.
  • Dek het deeg af met plastic folie en laat het een uurtje rijzen .
  • Neem het deeg en rol het tot een vierkante lap
  • Verdeel de abrikozen over het deeg en verwerk het.
  • Doe het deeg in de broodvorm.
  • .
  • Laat het brood 1 uur rijzen
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak het brioche brood 35 min of tot het mooi gerezen en goudbruin is.

Laat het brood helemaal afkoelen. Besmeer de sneden brood met goede boter.

  • Eventueel kun je de pizzestand gebruiken.

Als je het nog wat gemakkelijker wilt, kun je ook de stand * Deeg met rozijnen”gebruiken. Doe de gewelde abrikozen dan in het bakje. De machine lost zelf.Is het programma afgelopen , doe het deeg (inclusief de rozijnen) dan in een bakblik en  bak het in de oven. (zie hiervoor)