roggebol klein

 Recept :

Roggebol:
Rijstijd: 2 x 60 minuten
Baktijd: 50 minuten

175 gram rogge volkorenmeel
250 gram volkorenmeel
1 theelepel zout
7 gram gist
1 eetlepel stroop
1 eetlepel olie
2,5 dl. lauw water

 

Meng beide meelsoorten met het zout in een kom.
Meng de gist door het meel.

Voeg dan de stroop, olie en het water toe en kneed het deeg nu 10 minuten tot het stevig en elastisch aanvoelt.

Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige doek over en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kneed het deeg dan nogmaals enkele minuten goed door. Vorm van het deeg een brood en leg het op een met vetvrij papier beklede bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in de boevenkant en laat het brood op een warme plaats nogmaals 1 uur rijzen.

Bepoeder het brood met roggebloem (Ziet er mooi uit) en bak het in 50 minuten goudbruin.

 

deegroggemeel deeg met gaatjesroggebol gebakken